Спорт

Девойки ще продължават серията и в басейн „Диана”

  25.01.2018 12:39             
Девойки ще продължават серията и в басейн „Диана”

Врачанският СКПС Ботев 2000 ще участва във 2-ия кръг от държавното първенство по водна топка за девойки до 17 г. Надпреварата ще се проведе през почивните дни в столичния басейн „Диана”. На старта в Бургас момичетата на Венетка Начева постигнаха 6 победи. Това им даде право да играят в група „А” заедно със съставите на Локомотив-Никола Нанов /София/ и Черноморец /Бургас/. В група „Б” са Арда 2008 /Кърджали/, КПС Варна и ЦСКА.

„В първия кръг се представихме много добре. Очаквам сега също да спечелим двете си срещи и да запазим лидерската си позиция. За мен е по-важно да видя как ще се представят момичетата, как ще изглеждат във водата и ако се налага да направим някои промени в подготовката. Нашата основна цел е участието в европейското първенство в края на годината, така че подготовката е изцяло насочена към това“, каза треньорът на СКПС Ботев Венетка Начева, която е и нацинален селекционер за възрастта. Тя е включила в групата за предстоящите срещи: Патрисия Ефтимова, Катрин Стефанова, Хрисияна Христова, Теодора Димитрова, Ива Джунова, Рени Руменова, Мария Пановска, Александра Лилова, Радостина Димитрова и Хелена Христова.

Според предварителната програма турнирът започва тази вечер в 18.30 ч. със сблъсъка Черноморец и Локомотив–НН. Врачанки играят в неделя от 9.30 ч. срещу бургазлийки и от 14 ч. със софиянки.