Крими

Изпратиха убиеца на Сапуня в затвора за 25 години

  23.01.2018 17:57             
Изпратиха убиеца на Сапуня в затвора за 25 години

Окръжният съд във Враца изпрати в затвора за 25 години убиеца на мъж от Мездра за прeстъпление, извършено на 21 март 2017 г., научи "Конкурент".

Информацията, че Красимир Каменов от Осеновлаг ще търка дълго наровете заради убийството на Цветан Йотов, беше потвърдена от адвоката на покрусеното семейство Светла Генова.

Съдебен състав, председателстван от съдия Веселка Иванова, постанови присъда от 25 г., като можеше да изпрати килъра и до живот зад решетките. Магистратът определи убиецът да плати кръвнина от 70 000 лева за съпругата и по 50 000 лева за двете дъщери на жертвата.

Припомняме, че зловещото деяние беше извършено в нощта на 20 срещу 21 март в Мездра м.г.. След солиден запой, възникнал скандал между Цветан Йотов, познат и с прякора Сапуня, и неговия приятел Красимир Каменов. При свадата Каменов нанесъл множество удари с крака и ръце на сътрапезника си, който по-късно починал. Извършената аутопсия на трупа показала, че смъртта е настъпила именно от нанесените множество удари по тялото му, тъй като той бил със счупени ребра и спукан бял дроб.  

В рамките на 3 дни мездренската полиция успя да залови извършителят на деянието. Красимир Каменов е рецидивист, който е лежал в затвора заради извършени от него 2 убийства и блудство в Мездра и Своге.

Четете повече във в. „Конкурент“ – всекидневникът на Северозапада.