Събития

Красимир Богданов отчете дейността си в парламента

  23.01.2018 16:55             
Красимир Богданов отчете дейността си в парламента

Народният представител от „Обединени патриоти“ Красимир Богданов направи отчет на дейността си през 2017 година и я определи като година на избори и на много трудности.

„Смятам, че участието на Патриотите в управлението е сигурна гаранция за сигурността на страната и увеличаването на доходите“, изтъква депутатът. Той уточнява, че дейността му през годината е била съсредоточена в няколко насоки: законодателна и контролна дейност в НС; външна политика и българи в чужбина; образование и култура; срещи с гражданите и създаване на възможности за по-непосредствен контакт с институциите. Не на последно място той поставя привличането на средства в региона и ангажимента му към местни проблеми.

От отчета му става ясно, че участва редовно в пленарните заседания и е активен в обсъжданията. Депутатът е участвал във внасянето на 12 законопроекта, по време на парламентарния контрол е повдигал въпроси-голямата част от тях са свързани с проблеми от Врачанско - обходния път на Козлодуй, качеството на питейната вода в Чирен, състоянието и мерките за оздравяване на МБАЛ „Христо Ботев“ и др. Със сериозен успех са се увенчали поетите от Красимир Богданов ангажименти към жителите на Оряхово за съдействие и привличане на средства за справяне с проблема със свлачищата, обновяването на Военния клуб във Враца, реновирането на ДГ „Българче“ със средства, отпуснати от МОН.

„Започна реализацията на поставяните от мен и други депутати от Враца въпроси за ремонта на пътя до Леденика, уличната мрежа в града, пътя Враца – Криводол, пътната инфраструктура в общините Хайредин и Козлодуй“, припомня Красимир Богданов. По думите му предстои и ремонтът на обходния път на Козлодуй, корекция на цената на водата във Врачанско и други наболели местни проблеми. В тази връзка народният представител от „Обединени патриоти“ не пропуска да коментира и състоянието на врачанската болница.

„Моето лично мнение, е че съкращаването на дейности и отделения в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца не са сигурният път към решаване на проблемите в здравното заведение. Трябва да има държавна финансова помощ, за да се спрат течовете! Трябва да се види и размерът на заплатите, които получава бордът на директорите“, казва народният представител. 

За особено важни Красимир Богданов счита промените във външната политика, в сектор „Отбрана и сигурност“, в сферата на образованието и културата, увеличението на минималната пенсия, демографските политики, въвеждането на  т.н. „синя карта“ за българи от чужбина, с което ще могат да се включат на пазара на труда в България, многобройните инициативи за подпомагане на деца и възрастни в неравностойно положение, детски градини и училища, читалища, пенсионерски клубове и др.