Събития

Социалисти подкрепиха градежа на скоростен път вместо Е79

  23.01.2018 15:37             
Социалисти подкрепиха градежа на скоростен път вместо Е79

БСП – Видин подкрепя изграждането на четирилентов скоростен път.

„Това е наше последователно разбиране,  което сме отстоявали през годините, за разлика от други политици и политически сили, които не винаги са били на тези позиции”, се казва в изявление на областния съвет на партията.

„През 2014 г., когато Видин имаше свое силно представителство в лицето на председателя на 42-то Народно събрание, БСП включи строителството на скоростния път като приоритет в Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г., с което бе осигурено финансирането му. Тогава бяха стартирани и процедурите за избор на строител на отсечката Мездра-Ботевград и на ново обходно трасе Димово-Ружинци. За съжаление, след предсрочните парламентарни избори през 2014 г. те бяха прекратени, а скоростният път отпадна като приоритет от оперативната програма”, припомнят червените. В изявлението се допълва, че БСП-Видин е била в основата на строителството на Дунав мост 2, който все повече доказва необходимостта от нова инфраструктура.

„Затова днес не можем да не изкажем задоволството си, че политиците, които преди 3 г. не защитиха интереса не само на Видин, но и на България, все повече осъзнават необходимостта от развитие на инфраструктурата и приемат нашата последователна позиция, че трябва скоростен път, за да стане пълноценна връзката ни с Европа чрез транспортен коридор №4 и за да дойдат инвеститори в този регион на страната”, изтъкват от областния съвет на БСП.

Червените припомнят, че по тяхно настояване през 2016 г. е осъществен ремонтът на шосето през Димово. Изразяват и убеждението си, че освен строителството на нов път Видин – Ботевград, ще бъде реализирана и идеята за тунел под Петрохан. Те ще продължат да настояват и за продължаване на започнатото от тях строителство на път към бъдещия ГКПП Салаш – Ново корито, както и за ремонт на пътя Видин – Връшка чука.