Събития

И в Мездра пропищяха от неправилно паркираните коли СНИМКИ

  22.01.2018 16:33             
И в Мездра пропищяха от неправилно паркираните коли СНИМКИ

Община Мездра апелира към гражданите да не паркират автомобилите си на пътното платно и в пешеходните алеи, особено около училищата и детските градини, тъй като така затрудняват преминаването на специализираната техника и възпрепятстват качественото снегопочистване. Налага се служители на ОП“Чистота“ да изчакват водачите да преместят автомобилите си, като по този начин се забавя почистването на пътните артерии. Сериозен проблем за снегорините създават паркираните превозни средства на ул. “Христо Смирненски“ в участъка от „П. Р. Славейков“ до ул.“Динко Петров“, както и ул.“Чавдар“ и ул.“Янко Сакъзов“ в близост до ОУ„ Св. Св. Кирил и Методий“.

Нормална е обстановката в Община Мездра след последния снеговалеж. Основните пътни артерии и улиците в града са почистени до ниво асфалт, въпреки минусовите температури, а пътищата в Общината са проходими при зимни условия. ОП „Чистота“ успешно почиства улиците и главните пътни артерии на територията на гр. Мездра. От 04:00ч. на 22.01.2018г. в почистването на града участваха 4 автомобила на общинското предприятие, от които 2 камиона „Газ 66 “, 2 камиони с пясъкоразпръскващо устройстово „Шкода“ и  универсална машина за почистване „Унимог“. 

В 07:30ч. днес в почистването на централната градска част на гр. Мездра и пешеходните алеи са включени и трактор и „УАЗ 459“.

За избягване на обледяване, пътищата и пешеходните пространствата в гр.Мездра се обработват с техническа сол .

В населените места от Общината се почиства сняг след получен сигнал от кметовете, за възникнала необходимост. До сега е почистено в Лик, Ослен Криводол, Типченица, Люти дол, Руска Бяла, Зверино, Оселна и др.

Общинска администрация напомня, че при проблеми със снегопочистването, гражданите могат да подават сигнали на тел. 0885 695 504 (дежурен по съвет).