Събития

Вижте каква е зимната обстановка в Община Враца

  22.01.2018 12:51             
Вижте каква е зимната обстановка в Община Враца

Пътните артерии на територията на Община Враца са проходими при зимни условия. Снежната покривка достига до 20 - 30 см. Във всички населени места има ел. захранване и водоснабдяване. Извършват се нормално основните дейности по снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки. Всички курсове на училищните автобуси, междуселищен и обществен градски транспорт се изпълняват нормално.

8 снегорина и 4 трактора на Общинското предприятие „БКС - Враца“ почистват и осоляват градската пътна мрежа, както и вътрешно - кварталните улици. Над 140 работници ръчно обработват пешеходните зони и спирките. Използвани са и малки роторни машини.

Контролът по снегопочистването е възложен на служителите от Звено „Инспекторат“ към Община Враца, както и на дежурни екипи на администрацията.

Проблем при снегопочистването във Враца продължава да са неправилно паркираните автомобили. От Община Враца приканват жителите на града да оказват съдействие и да не възпрепятстват работата на ОП „БКС - Враца“.

За днес, 22 януари, в област Враца е обявен оранжев код за опасни явления и значителни валежи от сняг, придружени със силен и временно бурен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви около 24 м/с.  Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°.