Здраве

Магическа смес намаля вредните бактерии от устата и предпазва венците и гърлото ви!

  21.01.2018 14:31             
Магическа смес намаля вредните бактерии от устата и предпазва венците и гърлото ви!

Знаете ли, че редовното използване на сусамово масло ще намали вредните бактерии от устата, зъбите, венците, езика и дори гърлото ви? Най-добре си го набавете възможно най-бързо и гледайте да е чисто и студено пресовано!

Това е древна аюрведична практика, която не само предотвратява кариеса и отлагането на зъбен камък, но и ограничава възпалението на венците. Според индийски медици сутрешното почистване на устната кухина със сусамово масло е особено здравословно. Те препоръчват 1/2 лъжица сусамово масло да се държи в устата 10-20 минути, след което се плюе и устата се изплаква с топла подсолена вода.

Онова, което се случва, докато държите сусамовото масло в устата, е, че то се съединява със слюнката, превръщайки се в мека бяла течност. Петролните липиди започват да издърпват токсините от слюнката. Обвиващо зъбите, венците и езика, маслото продължава да абсорбира всички вредни вещества и става още по-гъсто. Когато промени своята консистенция и стане много гъсто, може да го изплюете. Прочистването на устната кухина е завършено.

Растителното масло е истинска четка за устната кухина, с меко и ефективно действие, защото в тази среда риска от гъбични инфекции значително намалява. Благодарение на вътрешния прием на маслото вътрешните органи също са облагодетелствани.

Действа добре и на органи и системи

Сусамовото масло работи добре не само за устната кухина. Както показва практиката, това масло действа добре и на други органи и системи. То е с общоукрепващо и тонизиращо действие. Лимфната система е допълнително защитена от органични вещества, присъстващи в маслото.