Събития

За 3-та година АГО получи лично дарение от кмета на Видин

  21.01.2018 14:07             
За 3-та година АГО получи лично дарение от кмета на Видин

По стар стил, на 21 януари, в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка” бе отбелязан Денят на родилната помощ, известен още като Бабинден. Гости на празника бяха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, областният управител Албена Георгиева и общинският съветник Валери Василев. Началникът на отделението д-р Слави Любенов и старшата акушерка Наташа Кирова посрещнаха официалните гости. На традиционното бабино хоро пред централния вход на видинската болница се хванаха лекари, акушерки и присъстващи на събитието.

По повод празника в Акушеро-гинекологично отделение бе извършен тържествен водосвет, отслужен от отец Ставри. Лично дарение и поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков връчи Венци Пасков. Отделението получи две електронни везни за измерване на бебета и два апарата за кръвно налягане. В поздравителния адрес се изразява признателността и уважението към усилията, които ежедневно полагат медицинските специалисти за раждането на  децата, в чийто ръце е бъдещето на региона и страната. Пасков се обърна към акушерките и гинеколозите с думите: „Този празник носи надежда, светлина и вяра в бъдещето. Вие заслужавате респект за благородната мисия, за силния характер, съчетан с безспорни умения и заслуги, спомагащи за раждането на нов живот.” Д-р Любенов изрази благодарността си за направеното дарение и поздрави своите колеги за професионализма и всеотдайността, която проявяват в работата си. От името на изпълнителния директор на болницата д-р Виолета Дочкова бе прочетен поздравителен адрес. 

Празникът продължи с ритуала „Миене на ръце”, изпълнен от Милена Никифорова, майка на новороденото бебе Владимир. Тя изми с осветена вода ръцете на най-младата акушерка Бетина Василева. „Колкото са капките, толкова да е здравето и родените деца” – пожела тя. Тържеството бе наситено с много радост, мили думи, подаръци и цветя. За приятните емоции и доброто настроение на всички присъстващи допринесе й Градският духов оркестър.