Събития

Кмет провери как се възстановява пространството пред блок в ж.к. "Дъбника" СНИМКИ

  19.01.2018 19:42             
Кмет провери как се възстановява пространството пред блок в ж.к. \

Кметът Калин Каменов посети стартиралото възстановяване и дооформянето на пространството пред бл. 37 в ж.к. „Дъбника“, компрометирано от дейности по Воден цикъл – Етап 1 в града, съобщиха от пресцентъра на общината във Враца.

Строително-ремонтните дейности се извършват във връзка с лошото състояние на междублоковото пространство след настъпили деформации на вече възстановен участък по изграждането на водопровода и канализацията. Каменов разговаря с представители на фирмата изпълнител „Воден цикъл 2011“ ДЗЗД, на Надзора и с живущи. На работната среща присъстваха и представители на звено за изпълнение на проект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Враца” към Община Враца.

Съществуващата настилка, извън траншеята, е пропукана и е пропуснала вода, която при ниски температури е замръзнала и са се оформили  пукнатини във вече възстановения участък. Това би могло да доведе до увреждане на новомонтираните съоръжения по Воден цикъл.

Фирмата изпълнител подхожда мащабно и решава няколко проблема. С полагането на цялостна асфалтова настилка се отстраняват забележките по компрометирания участък. Също така, чрез спазването на определен наклон на новоположения асфалт и двустранното поставяне на бордюри, ще се осигури оттичането на дъждовната вода и ще се спре просмукването на вода в избените помещения на бл. 36. По този начин ще се разреши и този въпрос, за който живущите са подали сигнали в Община Враца.

Строително-ремонтните дейности пред бл. 37 ще приключат в зависимост от метеорологичните условия.  Община Враца се извинява за причиненото неудобство.