Лайфстайл

Имате секс сънища? Ето какво означават всъщност те!

  19.01.2018 17:09             
Имате секс сънища? Ето какво означават всъщност те!

Независимо дали си във връзка или си необвързана, нормално е да имаш секс сънища. Сексът със знаменитост или изневяра са две от най-често срещаните "тематики". Секс сънищата (като например секс с най-добрия приятел на гаджето) може да накара жените да изпитват чувство на вина и да се запитват дали може би харесват този човек и в реалния живот.

Но всъщност, ако имаш прекалено много секс сънища, това може просто да означава, че се чувстваш прекалено възбудена или че умът и тялото ти се надяват да те измъкнат от "сухия ти период".

Хормоните също играят огромна роля. Преди менструация често се случва жените да сънуват по-агресивни сексуални преживявания. След менструация много жени се чувстват по-сексуални, затова е оправдано, че сънуват повече секс и дори достигат до оргазъм.

Според проучване секс сънищата с партньора, независимо дали са добри или лоши, могат да окажат влияние в реалния живот. Хора, чиито взаимоотношения се развиват добре, след като са имали сексуален сън, съобщават за по-високи нива на близост и интимност с партньора на следващия ден. Но за хора, чиито взаимоотношения не вървят добре, секс сънищата ги карат да се отдалечат още повече.

Скрито съобщение

Има сексуални сънища, които не са свързани изцяло със секс. Като среща с шефа ти, например. Най-вероятно това не означава, че искаш да правиш секс с него. Може би искаш да напреднеш в работата или да направиш промяна в кариерата си. Затова преди да си правиш крайни заключения, помисли какво се случва в реалния ти живот, което би могло да влияе по този начин на сънищата ти.

Всички твои емоции могат да бъдат пресъздадени в секс сънища и може да ти е трудно да ги преодолееш, защото това е прекалено лично. Увери се, че сънищата не се превръщат в кошмари. Отдели малко време, за да се свържеш с физическата обстановка след сън. Чой звуците навън, докосни тъканта на чаршафите... Осъзнай как се чувстваш, напрегната, разтревожена, стресирана? Ако това се повтаря прекалено често, потъри помощ.

Твоите секс сънища са разкодирани:

Изневяра

Ако ти изневеряваш, това може да е знак, че се чувстваш непълноценна в отношенията си. Ако партньорът ти изневерява, това разкрива твоята несигурност или ревност.

Секс с бившо гадже

Не се паникьосвай! Това не означава непременно, че искаш да си го върнеш. Възможно е още да си афектирана от раздялата или да се страхуваш, че това ще се повтори и при сегашната ти връзка.

Секс с жена (ако си хетеросексуална)

Това може да означава, че ти приемаш собствените си характерни черти. Тялото или характера на жената, която сънуваш, могат да отразяват това, от което се нуждаеш или желаеш.

Нелогичен, ненормален, откачен секс

Хората, които срещаме в ежедневието си могат да бъдат необикновени герои в нашите сънища. Това обикновено няма дълбок романтичен смисъл, а е просто начинът, по който мозъкът ти обработва информацията от реалния живот. Наслади се на твоята лична фантазия!

Източник: cosmopolitan.bg