Крими

Дирят из цяла Европа испанец заради кражби в Бутан

  19.01.2018 16:51             
Дирят из цяла Европа испанец заради кражби в Бутан

Районната прокуратура в Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на испанския гражданин Х.К. Чужденецът е обявен за издирване по водено срещу него досъдебно производство за извършено престъпление в село Бутан, община Козлодуй. Той е бил привлечен задочно в качеството на обвиняем през ноември 2017 година. В периода от 18 януари до 12 септември 2016 г. испанецът е извършил три кражби от чужд имот.
В два от случаите той действал като посредствен извършител чрез живущите в село Бутан - Д.И. и И.И. Възползвайки се от незнанието им, обвиняемият съобщил на мъжете, че познатият му испански гражданин Р.Ф.П.К. от Малага починал, като приживе му продал недвижим имот в тяхното село - с дворно място, масивна жилищна сграда и стопански постройки. Той поискал от тях да развалят дървената покривна конструкция на част от въпросния чужд недвижим имот, което било сторено. По този начин обвиняемият Х.К. отнел дървени греди и керемиди, покриващи 200 кв.м., на стойност 206 лева.
След това той разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, и отново с помощта на двамата мъже изнесъл от дома различни мебели и други вещи, без съгласието на собственика им.
При третата кражба мъжът проникнал в същия чужд имот и отнел мебели, електрически уреди и газов котлон.
Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 886 лева, за което престъпление законът предвижда наказание "Лишаване от свобода" за срок от една до десет години, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.