Събития

Следователите във Враца ще работят като американските си колеги СНИМКИ

  19.01.2018 16:17             
Следователите във Враца ще работят като американските си колеги СНИМКИ

С финансиране от прокуратура на република България в сградата на Окръжен следствен отдел при окръжната прокуратура във Враца беше изградена стая за разпознаване, научи "Конкурент". Информацията беше потвърдена пред медията ни от окръжния прокурор Десислав Начков.

Новият обект се състои от две помещения, снабдени с аудио и видео връзка и разделени от стъклена преграда, която позволява видимост само в една посока. Досега следователите ползваха стая за разпознаване в РУ на МВР във Враца.

Новият обект струва около 2 300 лева, от които 1 300 лева от София, а останалите 1 000 лева са средства, заделени от икономии от ОП - Враца. С изграждането на стаята за разпознаване значително се улеснява работата на следователите във Враца при работата по дела, които изискват разпознаване. Част от мебелировката позволява разпитването и на деца, личи от снимките. Придобивката пък безспорно доближава врачанските следователи до американските им колеги по отношение на материалната база за разплитане на тежки престъпления.