Събития

Академици в подкрепа на СУ "Хр. Ботев"

  19.01.2018 14:28             
Академици в подкрепа на СУ \

ДО ДИРЕКТОРА

НА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“

ГР. ВРАЦА

СТАНОВИЩЕ ЗА ПОДКРЕПА

Относно: запазване на традиционния прием в хуманитарните паралелки с профилиращи предмети География и икономика и История и цивилизации в СУ „Христо Ботев“, град Враца

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КРЪСТЕВ,

Преподавателите от академичната общност на Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ изказват своето категорично становище в подкрепа на усилията Ви за запазване на традиционния прием в хуманитарните паралелки с профилиращи предмети География и икономика и История и цивилизации за учебната 2018/2019 година.

Научните и професионалните контакти между нашите две институции имат многогодишна история, а в последните години и задълбочено партньорство в организацията и провеждането на практико- приложното обучение на студенти - бъдещи учители по учебните предмети География и икономика и История и цивилизации.

СУ „Христо Ботев“ е базово училище на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ - Филиал-Враца, в което ежегодно студентите от специалностите към Историческия факултет в професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по ... - ,Дедагогика на обучението по история и география“, „История и философия“ и „История и чужд език“, провеждат обучение по академичните дисциплини „Хоспитиране“, „Текуща практика“ и ,Дреддипломна стажантска практика“ под наставничеството на учителите. Подкрепата от страна на училищното ръководство, висококвалифи­цираните преподаватели по География и икономика и по История и цивилизации и модерната материална база, с които разполага училището, са ключови фактори за качествена подготовката на нашите студенти - бъде

Дългогодишното ни сътрудничество, продължаващо и в момента, ни убеждава, че учениците от профилираните паралелки получават системна и задълбочена подготовка, която ги реализира успешно като студенти на Историческия факултет.

Деканатът на Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ се присъединява към справедливите искания на ръководството на училището, учителската колегия и учениците на СУ „Христо Ботев“ да бъде запазен традиционният прием в хуманитарните паралелки с профилиращи предмети География и икономика и История и цивилизации в СУ „Христо Ботев“, град Враца, които са доказали своето място в научния, обществения и академичния живот на града и областта.

щи професионалисти в областта на училищното образование.

 

Проф. Д.И.Н. Иван Тютюнджиев - декан на Исторически факултет