Събития

Съдът оправда братя Дамянови

  18.01.2018 15:24             
Съдът оправда братя Дамянови

Врачанският окръжен съд оправда братя Иван и Десислав Дамянови по обвинение в побой по хулигански подбуди и увреда на возилото на 18-годишния Тодор Йорданов. Делото, което започна заради сбиване на ул. „Иванка Ботева“ на 13 януари 2016 г. и беше съпроводено от огромен медиен шум и обществено негодувание заради смъртта на тийнейджъра, завърши очаквано, според адвоката на двамата братя Светла Генова.

Решението по дело ВНОХД №635/2017 на окръжния съд е от 16 януари т.г. То е взето от съдебен състав, председателстван от магистрата Иван Маринов. Докладчик по процеса беше говорителят на институцията Снежана Наумова.

На практика решението на окръжния съд потвърждава оправдателната присъда, издадена по обвинението от районния съд във Враца. То е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Присъдата е логичен завършек на един процес, преди който освен медийния шум и несправедливите обвинения към моите клиенти, нямаше никакви аргументи и докателства. Решението на окръжния съд във Враца доказва неговата безпристрастност и професионализъм при решаването на дела от голям обществен интерес“, коментира пред „Конкурент“ адвокат Генова.