Крими

Пиян на мотика Ромео блокира Е79 с ТИР-а си СНИМКИ

  18.01.2018 10:57             
Пиян на мотика Ромео блокира Е79 с ТИР-а си СНИМКИ

Пиян румънски тираджия блокира движението по международния път Е79. Джордже Ромео пътувал от Монтана към Видин, но пропуснал да вземе завой край село Винище и препречил с камиона си и двете платна. Тежкият пътен инцидент създаде хаос в Северозапада, за което писа konkurent.bg.

Наложи се трафикът от София към Дунав мост 2 да бъде пренасчокван от Агенция „Пътна инфраструктура“ през Арчар, тъй като тежкото возило и товара му останаха край Винище 9 часа от 17 ч. в сряда до 2 ч. в четвъртък. Наложи се пожарната от Монтана да изтегли ТИР-а, който като барикада беше  Шофьорът, който се е движел от Монтана към Видин е изпуснал завой край моннтанското село Винище и е препречил с камиона и товара си двете пътни платна.

Пристигналите на място ченгета установили, че Джордже Ромео е пиян – пробата му отчела 1.8 промила алкохол, които се равняват на около литър концентрат. Затова румънският тираджия е преспал в ареста в Монтана.

В рамките на последните 24 часа инцидентът край Винище беше поредният на път Е79, по който често има проблеми с ТИР-ове.