Събития

ВМРО дари 500 лева на пострадали

  18.01.2018 09:54             
ВМРО дари 500 лева на пострадали

Областният председател на ВМРО за Монтана и заместник-кмет на град Бойчиновци Софрони Захариев и областният координатор за Северозападна България на ВМРО Марин Цветков направиха дарение на хората, които живеят в блока изгорял навръх Коледа в град Бойчиновци.

Живущите от блока са учредили Инициативен комитет, чрез който събират средства, за да могат да възстановят покрива на блока и да влязат в домовете си. Софрони Захариев и Марин Цветков направиха среща с Инициативният комитет и дариха 500 лева за закупуване на материали, които ще послужат за ремонта на изгорелия покрив. По думите на живущите, ситуацията въобще не е добра и наистина е нужна навременна реакция от местната власт, а дори и от държавната. В лицето на заместник-кмета Захариев, те имат сериозно лоби за отпускането на средства от общинският бюджет на Община Бойчиновци, което скоро ще стане факт. Освен това, той сподели, че няма да престане със съдействието между хората и администрацията, докато хората не влязат в домовете си.

Марин Цветков направи предложение на Инициативният комитет да съберат необходимите документи и да кандидатстват по националната програма за саниране на многофамилни сгради и заяви, че ще бъде полезен, както и с организационна дейност, така и с финансова и юридическа помощ.

„Видяното днес и обиколката на блока наистина бяха трагична гледка. Не може и не трябва да позволим хората да останат на улицата, а да бъдат в домовете си. Заедно със заместник-кмета ще настояваме всичко да приключи по най-бързият начин,до последната керемида и тухла.“, заяви Областният координатор на ВМРО Марин Цветков.