Събития

Гласуваха 12 000 лева за изгорелия блок

  17.01.2018 15:45             
Гласуваха 12 000 лева за изгорелия блок

12 000 лева за възстановяването на покрива на изгорелия на Бъдни вечер блок отпуска община Бойчиновци. Решението за това бе взето на заседание на общинския съвет във вторник, каза кметът Светлин Сретениев.

Жилищната сграда в квартал „Огоста” пламна около 15 часа на 24 декември. Огнят тръгна от апартамент на третия етаж, в който живееше 82-годишна баба. Пламъците напълно изпепелиха покрива, а всички апартаменти станаха необитаемви след потушаването на огъня. Пожарната изсипа над 25 тона вода, за да загаси пожара. 12 семейства останаха без дом, а общинската управа веднага откри дарителска сметка, нае експерти  да проверят конструкцията и да изчислят калко средства ще са нужни за възстановяването.

Блокът се намира точно срещу бившия консервен комбинат. Строен е през 1946 година.

В края на тази седмица специалистите ще бъдат готови с проекта и изчисленията и ще е ясна и сумата, необходима за строителството.

До момента в дарителската сметка са събрани около 18 000 лева. Местни строителни фирми пък ще помогнат с труд и материали, казаха от управата в Бойчиновци. Общинската власт има и уверението на ГЕРБ и БСП, че ще дарят по 5 000 лева от партийните си пари.