Събития

Община Мездра получи престижно отличие на Министерството на туризма

  17.01.2018 14:51             
Община Мездра получи престижно отличие на Министерството на туризма

Пет български общини получиха награди по проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“, на Министерството на туризма. Община Мездра е една от подгласниците на големия победител в проекта. Церемонията по връчване на наградите се състоя в престижен столичен хотел, а отличията бяха връчени лично зам. министъра на туризма Ирена Георгиева. Общината бе представена от инж. Димитър Павлов- ръководител на АК“Калето“ и кмета инж. Генади Събков, който получи престижното отличие.

 „Благодаря на Министерството на туризма за честта, която ни оказва с тази награда. Благодаря и на ръководителя на АК“Калето“ инж. Димитър Павлов, който успешно популяризира и развива това богатство, което имаме в Мездра. Искрено се надявам и вярвам, че все повече хора ще посещават нашия комплекс, за да усетят духа на времето, духа на 7 вековната история на АК“Калето“, каза инж. Събков след връчването на наградата.

Проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България“ е финансиран по инициативата „Отлични европейски дестинации“ (EDEN- European Destinations of Excellence) на Европейската комисия.

„ЕДЕН дестинациите са най-добрите туристически дестинации на Европа и осъществяват модел на устойчиво развитие, каза зам.-министър Георгиева. Тя поясни, че конкурсът е посветен на културно- историческите дестинации, които са по-малко известни и правят първи стъпки в утвърждаването си. Няма кътче от страната, което да не заслужава да бъде разкрито пред погледа на не само на чуждестранните туристи, но и пред българите, защото трябва да си признаем, че и ние не познаваме добре родината си и нейното богатство“, каза пред гости и наградени зам. Мин. Георгиева.

Възпитаниците на Центъра за подкрепа и личностно развиетие , с ръководител Анета Петкова също взеха участие в големия форум, като представиха таланта на децата в Мездра.