Събития

Каменов откри нова инвестиция за 1.4 млн. лв. във Враца СНИМКИ

  17.01.2018 14:07             
Каменов откри нова инвестиция за 1.4 млн. лв. във Враца СНИМКИ

Кметът на Враца Калин Каменов откри нов цех на фирмата „Ломини“, в който има 5 нови работни места. Фирмата е от новите инвеститори за града, които са разкрили своята мощност, благодарение на спечелен проект по Оперативна програма „Конкурентноспособност“, обясни управителят й Христо Стоянов.

Общата стойност на договора е за 1 417 600 лева, от които европейското финансиране е за 846 804 лева, националното – 149 436, а собственото участие – 421 360 лева.

Новото производство, което реализира фирмата е въвеждане в експлоатация на екшън камери върху предпазните каски, използвани при екстремни спортове. „Оказва се, че след автомат „Калашников“, по опасности се нарежда ютуб, където хората обичат дза качват клипчета от екстремни места“, отбеляза търговският директор Стоян Стоянов. Проектът е финансиране от министерството на икономиката и е определен като иновация, допълни той.

„Благодаря ви, че идвате с вашия бизнес във Враца и инвестирате средства в нашия град. Надявам се да повлечете крак и след вас да дойдат и други предприемачи. В Община Враца вие ще срещнете коректен партньор. Откривате вашия цех в момент, в който в града ни се води един важен дебат – за необходимостта от подготвени кадри. Знам, че ще давате не минимална работна заплата на работниците си, а те, трудейки се в европейски условия, ще ги заслужават“, каза кметът Калин Каменов преди да пререже лентата. Градоначалникът каза още, че новото производство помага на неговия екип в разработването на бранда „Враца – градът на скалното катерене“, върху който работят в общинската управа.