Крими

Задържаха дилъри на наркотици

  17.01.2018 12:09             
Задържаха дилъри на наркотици

Автопатрул сгащи пласьори на дрога в Лом. По данни на областната дирекция на МВР в Монтана на 16 януари около 20.30 ч. служители от дежурен автопатрул на група за охрана на обществения ред на РУ Лом при движение по ул. "Славянска", в междублоковото пространство зад блок № 71 са установили лек автомобил "Пежо 206” с монтанска регистрация, с водач криминално проявения и многократно осъждан В.М. /25 г./ от София, и 17-годишна пътничка от козлодуйското село Бутан. Непосредствено до автомобила бил и 15-годишен от Лом.

При извършената полицейска проверка на момчето, то заявило, че държи наркотични вещества, които току що е закупило от мъжа и жената  в автомобила. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. При извършения личен обиск на 15-годишния в джоб на панталона му са намерени полиетиленово пликче с тегло 0.55 грама канабис и полиетиленово пликче с кръгла форма, с тегло 0.65 грама, съдържащо амфетамин. При претърсването в автомобила, ползван от В.М., укрито в двигателния отсек е намерено полиетиленово пликче с тегло 9.78 грама канабис.

При последвалия личен обиск на пътничката укрити в бельото й са намерени 2 полиетиленови пликчета, с общо тегло 1.09 грама амфетамин, както и полиетиленово пликче, съдържащо 2 хапчета с тегло 0.38 грама екстази. По случая е образувано досъдебно производство в ломското районно управление.

Тримата са отведени в сградата на РУ Лом, където са дали обяснения и са задържани за срок от 24 часа.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.