Спорт

Включиха 9 треньори от Северозапада в националния курс за лиценз УЕФА „С”

  16.01.2018 14:31             
Включиха 9 треньори от Северозапада в националния курс за лиценз УЕФА „С”

9-има специалисти от Северозапада са включени в националния курс за придобиване на лиценз УЕФА „С“. Той се организира от треньорската школа към българския футболен съюз. В него ще участват общо 107 наставници от цялата страна. Повече от половината от разходите за провеждане на обучението са осигурени от БФС, президента Борислав Михайлов и УЕФА, като целта е да бъдат подготвени квалифицирани кадри за развитието на детско-юношеския футбол, аматьорския футбол и футболът за хора с увреждания в различните региони на страната.
От 29 януари до 3 февруари Габрово ще е домакин на първия семестър от обучението за специалисти от Северна България, които са предложени от Зоналните съвети във Велико Търново и Варна. В списъка от 54 наставници са Илиян Маринов, Пламен Йорданов и Христо Митов от школата на Ботев /Враца/, Николай Ганчев от Първа Атомна /Козлодуй/ и 5-има видинчани – Венцислав Димитров от Дуло, Красимир Горанов от ДФК Видин, Светослав Петков от Пегас Спорт, Мартин Методиев и Павел Огнянов от Бдин. Сред по-интересните имена на техни колеги са тези на синовете на председателя на ЗС на БФС във Велико Търново Бончо Генчев – Явор и Любомир, бившия мениджър на Ботев /Козлодуй/ Ивелин Дражков, игралият преди време за Ботев /Криводол/ Светослав Бърканичков и  др. Единствената дама, включена в курса е Елисавета Тодорова.
Между 22-и и 27 януари 53-та треньори, предложени от Зоналните съвети на БФС в София и Пловдив, ще участват в обучение в Хасково.
За практическите занимания всички трябва да носят пълна футболна екипировка, включително обувки за игра в зала. Необходимо е също така таксата да бъде платена до 19 януари /включително/ по банков път, а оригиналното платежно нареждане да се представи в началото на курса. Треньорите следва да направят и лична застраховка злополука за цялото времетраене на курса.

На днешното си заседание пък Изпълнителният комитет на БФС прие проекта за „Онлайн детско-юношеска Академия“. Той включва методиката на холандския клуб Аякс и по него се работи от лятото на миналата година. До края на януари „Онлайн детско-юношеска Академия“ ще бъде в услуга на всички треньори в България. Онлайн платформата съдържа над 2000 различни упражнения за всички възрастови групи от 8 г. до 19 г.