България

Днес валежите ще спрат, но ще остане студено

  15.01.2018 13:32             
Днес валежите ще спрат, но ще остане студено

През нощта, в по-голямата част от страната, снеговалежите ще продължат и снежната покривка ще се увеличи още. Ще продължи да духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, по Южното Черноморие - до 2-4 градуса.
 

Във вторник още преди обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, но по-късно отново ще се вплътни. Вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Привечер в западните райони отново ще завали сняг. Максималните температури ще бъде между минус 1 и 4 градуса, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 7-8 градуса. През нощта срещу сряда на места в останалата част от страната ще превали слаб дъжд и ще се образуват поледици.
 
В планините ще е предимно облачно и мъгливо. През деня валежите временно ще спрат, но вечерта в масивите от Западна България отново ще завали сняг. Ще духа умерен югозападен, а по билата силен до бурен западен вятър. Температурите ще се повишат и максимална на височина 1200 м около 0 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Още преди обяд валежите ще спрат. През деня вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максимални температури на въздуха: 4-8 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В сряда ще духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите бързо ще се повишат. Привечер и през нощта срещу четвъртък, с преминаването на бърз атмосферен фронт, от запад на изток на много места в страната ще превали дъжд, който в Северна и Западна България ще премине в сняг и бързо ще спира. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе студен въздух.
 
В четвъртък ще е студено и ветровито
. Преди обяд в югоизточната половина от страната все още ще превалява, а в северозападната облачността ще се разкъса и бързо ще намалее. След обяд валежите навсякъде ще спрат.

дарик