България

(СНИМКИ) Двама пострадаха при катастрофа

  15.01.2018 11:43             
(СНИМКИ) Двама пострадаха при катастрофа

Двама пострадаха при катастрофа на два леки автомобила в Мадан, след което единият от тях се запали. Инцидентът е станал в събота около 14:40 ч. на ул. „Република“ в миньорския град. Тогава, лек автомобил "Пежо 306" със смолянска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от града, тръгнал да излиза от паркинга, като не пропуска движещия се по път с предимство лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 20-годишен младеж също от Мадан.

В следствие на удара единият от автомобилите се качил на тротоара, но за радост по същото време е нямало хора на него, а двигателят на лекия автомобил „Опел Вектра“ се е запалил. На място е пристигнал екип от трима служители и един противопожарен автомобил на РСПБЗН-Мадан, които са потушили пламъците и са обезопасили автомобилите чрез премахване на акумулаторите.

При катастрофата са ранени пътуващата в „Пежо“-то 54-годишна жена, която е получила травма в гръдна област без опасност за живота и водачът на автомобила, който е с повърхностна травма на главата, също без опасност за живота. На двамата е оказана медицинска помощ в маданската болница и са освободени за домашно лечение. Използвани са обезопасителни колани. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

дарик