България

Съпруг уби жена си заради забележка за . . .

  15.01.2018 11:00             
Съпруг уби жена си заради забележка за . . .

61-годишен мъж преби до смърт с юмруци жената, с която живее на семейни начала. Инцидентът е станал след като, жената го ритнала в устата. От полицията съобщиха, че случаят е квалифициран като смърт по непредпазливост.

Вчера в 10,30 часа на спешния телефон в Хасково е получен сигнал от задържания, че жената, с която е живеел на семейни начала е починала. На мястото – улица „Щерю Вапцаров“ в областния град е изпратена оперативна група. Полицаите са констатирали, че по тялото на починалата 38-годишна жена има синини.

Назначената аутопсия, потвърдила насилствената смърт, вследствие от нанесен побой, при който е последвало счупване на черепа на жената.
От проведените процесуални действия е установено, че след пиянски запой в петък, двамата са се скарали и са си разменили удари. Жената направила забележка на мъжа си, че е пуснал висока музика. Той отказал да я намали, а тя го ритнала в устата. После мъжът започнал да я налага с юмруци.

Криминалистите са образували досъдебно производство за смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено причинена телесна повреда.
Мъжът, познат на органите на реда, е задържан до 24 часа. Работата по случая продължава, назначени са експертизи. Мъжът е криминално проявен. В досието му фигурират няколко закани за убийство, занимавал се е и с незаконни взривни материали. Според запознати, той е с психически отклонения.

дарик