Събития

Кмет награди „Мис Василица“ СНИМКИ

  15.01.2018 08:38             
Кмет награди „Мис Василица“ СНИМКИ

Кметът на Видин Огнян Ценков награди победителката в конкурса за красота, посветен на ромската Нова година. В неделя в квартал Нов път за поредна година се проведе надпреварата „Мис Василица”, чиято цел беше да определи най-красивата жителка на квартала. Гости на тържеството бяха кметът Огнян Ценков и заместникът му Цветан Асенов.

Десет момичета взеха участие в надпреварата за короната и дефилираха пред многобройната публика в официално облекло. Кметът поздрави всички присъстващи и гости с техния празник. „На 14 януари, вие отбелязвате Банго Васил, застъпник и защитник на вас, ромите, превърнал се в символ на късмета и вярата. Днешният празник е повод за веселие, но и равносметка на извършеното. Убеден съм, че го посрещате с чувство на гордост и удовлетворение, съхранявайки своите обичаи и традиции, предавайки ги на децата си,” каза Ценков.

Той короняса победителката Камелия Борисова и нейните две подгласнички Жади Александрова и Елза Станимирова от Лом. Всички участнички получиха специални награди, осигурени и тази година от  общинската управа.