Спорт

Монтана отново загуби финал, Нефтохимик 2010 е новият носител на Купата на България по волейбол /Снимки/

  14.01.2018 20:11             
Монтана отново загуби финал, Нефтохимик 2010 е новият носител на Купата на България по волейбол /Снимки/

Нефтохимик 2010 е новият носител на Купата на България по волейбол при мъжете. На финала бургазлии победиха домакините от Монтана с 3:0 /25:16, 25:23, 25:17/. Изненадата в състава на шампионите бе завръщането на Георги Братоев. Той се контузи по време на четвъртфинала с ЦСКА, като заяви, че няма да може да играе до края на турнира. Тази вечер обаче започна като титуляр.

Зала "Младост" се оказа тясна за всички желаещи да наблюдават срещата. Имаше много правостоящи зрители. Агитката на Добруджа, която подкрепяше своя отбор в първите два дни, отново бе на трибуните като викаше за домакините. Своите места бяха заели също баскетболистките и футболистите на Монтана, които също подкрепяха играчите на Даниел Пеев.

В първия гейм Нефтохимик тотално разби посрещането на Монтана, блокадата също работеше перфектно. В края на частта Златко Кьосев бе заменен от Мартин Пенев.

В началото на втория гейм картината на полето не се промени – Монтана така и не намираше противодействие на сервиса на гостите. При 14:8 за Нефтохимик в игра се появи Делчо Раев, който замени Константин Абаев в състава на домакините. Монтанци стабилизираха играта си и успяха да се доближат на точка от съперника, но Нефтохимик не позволи изненада и удвои аванса си. 

В началото на третия гейм в игра за Монтана за кратко се завърна Абаев, но отново бе сменен от Раев. Златко Кьосев също пак влезе на игрището. Официален дебют за домакините направи и новото попълнение Себастиан Роата. Гостите отново бързо дръпнаха в резултата. Нефтохимик продължи да бъде успешен на начален удар, игра стабилно в атака и защита и закономерно стигна до успеха.

Треньорът на бургазлии Найден Найденов заложи на: Георги Братоев, Илия Петков, Валентин Братоев, Николай Учиков, Георги Петров, Николай Къртев и Теодор Салпаров – либеро.

Наставникът на Монтана Даниел Пеев пусна: Златко Кьосев, Иван Латунов, Константин Абаев, Аспарух Аспарухов, Борис Наков, Кирил Клетс и Добромир Иванов – либеро.