Спорт

U19 с ново попълнение от Видин, Любен Любенов подкрепи бивши свои възпитаници

  13.01.2018 14:36             
U19 с ново попълнение от Видин, Любен Любенов подкрепи бивши свои възпитаници

Треньорът на юношите в Ботев /Враца/ Любен Любенов привлече защитник от Видин. През пролетта Алекзандър Петров ще рита за U19. Освен в родния си град, футболистът е играл за Чавдар /Етрополе/, Лудогорец /Разград/ и Монтана, откъдето всъщност идва. Петров е роден през 2000 г.

Очаква се през идната седмица във Враца да пристигнат още нови момчета. За 20 януари се търси съперник за контрола на юношите на Ботев.

Същевременно техният наставник Любен Любенов, който е бивш треньор на Бдин, не пропусна да коментира тема №1 през последните два дни за футболната общественост във Видин, а именно - освобождаването на Цветан Цветанов и Александър Соколов.  

„Случилото се с двамата водещи футболисти на Бдин е крайно неприятно и неспортсменско. Познавам много добре тези момчета. Аз привлякох Цветан Цветанов навремето в Бдин и макар да е външен за местната общественост играч, той влезе в ролята на лидер. Соколов пък е дал много на видинския футбол. Безброй пъти е играл контузен, воден единствено от желанието да помогне. Той обича Бдин и милее за отбора. Заслугата на Цветанов и Соколов за заеманото от тима второ място в Северозападната Трета лига е голяма. Като техен бивши треньор и човек, който е работил с двамата ги подкрепям в неприятния за тях момент”, каза за „Конкурент” Любен Любенов.