Спорт

Кебапа и Соколов са аут от Бдин

  12.01.2018 18:17             
Кебапа и Соколов са аут от Бдин

Топ играчите на Бдин Цветан Цветанов-Кебапа и Александър Соколов са освободени от отбора, научи „Конкурент“. Подготовката на тима, който е втори във временното класиране на Северозападната Трета лига, ще започне без двамата майстори на 15 януари.

„В началото на седмицата със Соколов поискахме от ръководството да ни бъдат изплатени забавените възнаграждения на нас и съотборниците ни до старта в понеделник. Дадохме да се разбере, че няма да започнем тренировки, ако това не се случи. Вчера след провеждането на Общо събрание на клуба, бяхме уведомени, че с Александър Соколов сме освободени от отбора. Когато поискахме да научим мотивите за решението, ни бе обяснено, че двамата имаме повече влияние върху отбора, отколкото треньора, даваме лош пример с твърдите си позиции и т. н. Не мисля, че е нарушение или престъпление да поискаш това, което си заработил на терена. И двамата сме изключително огорчени най-вече от отношението към нас“, каза за „Конкурент“ Цветан Цветанов-Кебапа.

Майсторското дуо бе със съществен принос за доброто представяне на видинчани през есента. Цветанов е стрелец №1 на тима с 9 попадения, като врачанинът има и почти толкова асистенции. Емблематичният за тима Александър Соколов пък завърши с 4 гола.

Освободен е и Мартин Михайлов с формулировката "неспазване спортния режим".