Спорт

11 атлети от Враца откриват сезона на турнир в София

  11.01.2018 15:46             
11 атлети от Враца откриват сезона на турнир в София

11 врачански атлети ще участват в 47-то издание на международния лекоатлетически турнир „Академик“. Надпреварата ще се проведе в събота в обновената зала „Асикс Арена” в София. Единственият представител при мъжете ще е Георги Тодоров /на снимката/ от АК Павел Павлов. Възпитаникът на Румен Павлов ще се пусне в спринта на 60 м.

СК Олимпия – Враца ще се включи в турнира с 10 атлети, на възраст от 6 до 12 г. Елена Мончовска, Александра Петрова, Десислава Ангелова, Цвета Николова, Ивона Стефанова, Калоян Ангелов, Милен Николов, Тонислав Петров, Атанас Георгиев и Пламен Петров ще мерят сили на 60 м и на скок дължина от място.

„Това е първо състезание за тази година, но ние не сме почивали по празниците и се надявам момичетата и момчетата да постигнат лични резултати. Важното в този турнир е да се усети атмосферата от голямото състезание. За първи път наши атлети ще се включат в турнира „Академик” и очаквам да се представят подобаващо”, заяви треньорката Юлияна Борисова.

Организатори на проявата са БФЛА и СКЛА Академик София. Всички призьори ще получат купи и медали. Предвидени са и индивидуални награди в някои от дисциплините.