Спорт

В школата на Ботев въвеждат иновации, искат футболистите да са интелигентни

  11.01.2018 14:50             
В школата на Ботев въвеждат иновации, искат футболистите да са интелигентни

Въвеждането на нови модели на работа в детско-юношеската школа на футболния Ботев /Враца/ ще продължи и през 2018 г.

„През последните 2 г. следя развитието не само на школата в нашия клуб. Интересувам се как се работи в други академии в страната и в чужбина. Затова се опитваме да въвеждаме нови модели на работа и практики с децата и юношите. Неслучайно Ботев има няколко сключени споразумения с образователния сайт www.ucha.se и други неправителствени организации. С това се стремим да подобрим успеха на момчетата, които играят в различните възрастови гарнитури. За нас като ръководство на клуба е важно не просто да имаме добри футболисти, но да разполагаме с интелигентни, възпитани и грамотни момчета“, каза клубният шеф Калин Каменов. Той допълни, че за да бъдеш добър играч не е нужно единствено да може да риташ силно топката и да слушаш треньора, а да мислиш, да предвиждаш стъпката на съперника или отиграването на съотборник.

„Затова много държим момчетата в школата на Ботев /Враца/ да са с добър успех. Това нещо ще го поставя като цел и пред родителите на срещите, които ми предстоят с тях през следващия месец. Ние сме едно голямо семейство от хора, които обичат Ботев. Както родителите очакват от нас да научим децата им на добър футбол, така и ние имаме очаквания от тях - да им дадат добро възпитание, с чиято помощ те да се изградят като достойни момчета, които с поведението си на терена и извън него да изграждат имиджа на нашия клуб. Искам в нашите отбори да има примери за подражание, защото интелигентните личности много по-бързо ще усвояват това, което искат треньорите от тях и което настояват да спазват като дисциплина - физическа и тактическа, на терена и извън него. Съвместното изграждане на марката „Ботев“ с течение на времето ще доведе до още по-добри резултати“, убеден е Калин Каменов. Той припомни, че преди 2 г. броят на детско-юношеските формации в клуба е бил двойно по-малък.

„Днес имаме отбори във всички възрастови групи, а в някои разполагаме дори с по няколко селекции. Развиваме се като истински професионален клуб, който е коректен, лоялен и в него се работи правилно. В школата тренират близо 200 деца. Те ще станат много повече заради подобряването на инфраструктурата и базата. Това е допълнителният плюс, който ще привлече още футболисти в Ботев и ще подобри неговия имидж“, заяви клубният бос.

Изпълнителният директор Денислав Георгиев допълни, че се инвестира методично и постоянно и в развитието на треньорите. В края на този месец още трима от специалистите ще изкарат курсове за лицензи.

„До преди няколко месеца беше много трудно и почти невъзможно да привлечем деца в Ботев /Враца/, а в момента има водещи футболисти в отборите в региона, които искат да дойдат при нас. Това за мен е най-големият успех в школата през последните 2 г.“, похвали се Денислав Георгиев.