Спорт

Ботев ще има дубъл при влизане в елита, феновете трябва да докажат, че мястото на отбора е там

  11.01.2018 13:04             
Ботев ще има дубъл при влизане в елита, феновете трябва да докажат, че мястото на отбора е там

Клубната управа на футболния Ботев обмисля сформирането на дублиращ отбор, при положение, че представителният тим на врачани влезе в Първа лига.

„Ако успеем да съберем състав, идеята ни е той да се обиграва в по-долно ниво, за да захранва първия тим с таланти, каквито определено има в нашата школа. На тези момчета обаче им трябват по-сериозни мачове в мъжкия футбол“, заяви председателят на управителния съвет на Ботев и кмет на Враца Калин Каменов. Той си пожела настоящата селекция да приключи втория полусезон на същото място, на което завърши първия дял, дори и в сегашния вариант - с равен брой точки, но с по-добри показатели от онези, които са след нея.

„Убеден съм, че извървяваме малки стъпки в правилната посока, но ще имаме нужда от своите фенове, които да са 12-ия играч у дома и навън. Когато отборът се представя добре, аз смятам, че подкрепата на целия футболен град трябва да бъде много по-сериозна. Тъжно е Ботев да побеждава и да е първи, а на мач да идват малко хора, при положение, че през годините отборът е доказал, че срещите му са сред най-посещаваните. Призовавам привържениците да се върнат на стадиона и да докажат, че искат тимът да е в Първа лига. Момчетата и треньорът вече го направиха“, каза Каменов.

„Ние имаме най-лоялните фенове в групата. На първо място сме по брой запалянковци при гостуванията. Няма друга публика, която да обикаля така из страната като тази на Ботев. Надявам се на домакинските мачове да започнат да идват всички, които говорят за футбол, гледат футбол и обичат този спорт, защото от гледна точка на развитие, отбор с посещаемост под 1 000 зрители няма място в елита“, заяви изпълнителният директор на клуба Денислав Георгиев.