България

Майката на зверски закланата Милена , поиска доживотна присъда за изверга

  10.01.2018 09:51             
Майката на зверски закланата Милена , поиска доживотна присъда за изверга

Доживотна присъда поиска майката на убитата Милена Стефанова за 62-годишния Петър Русев, който е направил пълни самопризнания за извършеното от него зверско деяние.

Желанието й за най-тежкото наказание е продиктувано най-вече за назидание на всички хора, които смеят да посегнат на чужд живот. „Знам обаче, че това не може да се случи, тъй като той се е признал за виновен и ще сключи споразумение", каза майката на убитата Милена със сълзи на очи. Тя недоумява, какви са тези закони, които позволяват на човек, наръгал друг осем пъти, като признае вината си да получи по-леко наказание. „Това трябва да се промени, не е нормално това", категорична е Руска.

Според нея, тя не е получила призовка за заседанието, но е научила за него и е пристигнала за делото. Тя поискала служебен адвокат, за да защитава правата й, като възнамерява да поиска кръвнина от 300 000 лв., като част от сумата ще дари на църквата в Турян, ако разбира се я получи, за което изрази съмнение. „Моите деца са влюбени в Родопите, първото място, в което заживяхме беше Рудозем.

Там работих в минния басейн. Милена обожаваше Родопите и затова бе тук", добави опечалената майка, цитирана от 24smolian.com. Тя не изрази съгласие и с тезата, че между Милена и Петър е имало любовна връзка. „Говорила съм с много нейни приятелки, те не знаят за подобно нещо, да, от негова страна може да е имало чувства, но до там", добави Стефанова.

Тя разказа и за ужаса, който е преживяла, като е видяла снимките от следствието, на което се виждало жестокостта на извършеното от Петър. „Тя е изненадана в една от стаите, в същия момент е перяла. Ръгана е в шията и преследвана, като общо осем пъти е забил ножа в нея. Намерена е в ливада, цялата в кръв. Въпреки всичко, тя е успяла да се отскубне и да скъса телена мрежа на близък кокошарник, за да търси помощ от близка приятелка, но е умряла от кръвозагуба", коментира още майката на Милена.

Тя изрази и съмнение, че е имало и подстрекател в цялата тази история. „Всички говорят, че Петър е много тих човек, да но да наръгаш толкова пъти една жена, след което да не казваш къде е тя, пред разследващите. След това запалил и къщата си. Впоследствие е правил и опит да се обеси, но не е успял, може би защото трябва да си понесе наказанието", добави Стефанова.БЛИЦ