Свят

10 трика за почистване, които всъщност не работят

  08.01.2018 13:49             
10 трика за почистване, които всъщност не работят

На всеки се е случвало поне веднъж в живота си да използва онзи „гениален“ трик, на който е попаднал в интернет, за да се отърве от петно по дрехите си или за да отстрани мръсотията по някой мебел. Някои от съветите работят, но други – въобще не. А кой би искал да си губи времето с последните?

Именно поради тази причина решихме да подберем тези 11 популярни трика в интернет, които всъщност не работят.

Сух лист хартия върху вентилационната шахта

Въздушният поток се движи по посока от стаята към шахтата, а не обратното. Пък и не е добра идея да го блокирате. По-лесно е просто да си купите ароматизатор.

Парче лимон в съдомиялната за блестящи съдове

Дори и цял лимон да сложите в машината, това няма да повлияе на чистотата на посудата. На фона на огромното количество вода, което циркулира вътре, сокът на лимона е като капка в океана. Ако искате съдовете ви да блестят, най-добре използвайте специален препарат.

Вакса за автомобили срещу петната по печката

Дори не си го и помисляйте. Никога. Ваксата за автомобили е токсична, а понякога – дори и възпламенима. Много модерни специализирани препарати за печки оставят тънко покритие след себе си, което прави бъдещите почиствания с една идея по-лесни. По-добре използвайте нещо подобно, за да се отървете от петната – при това веднага след появата им.

Сода за хляб и оцет като универсални детергенти

Този метод не винаги работи. Содата е алкална, докато оцетът – киселинен. И двете се неутрализират. Когато ги смесим, просто получаваме вода и сол. И много мехурчета, разбира се. Между другото, тези мехурчета може и да ви помогнат да отстраните някои петна по мивката, но нищо повече. Ще постигнете по-добри резултати, ако използвате двете субстанции по отделно.

Царевично нишесте при петна от ютия

Това определено няма да спаси дрехите ви. Ако обаче измиете плата веднага (с препарат за петна) след инцидента, може и да се изненадате от резултата.

Лимон и сол за почистване на дъските за рязане

Всъщност, този метод ще ви помогне да се отървете от по-малките петна. Освен това ще освежи дъската. Но няма да се справи с петната от изгаряне или онези мръсотии, пропили се в самата дъска. Дори и да добавите сода за хляб, пак няма да успеете.

Вода за уста като препарат за почистване на пералнята

Още една безполезна идея. За да поддържате пералнята си чиста, просто добавете малко белина в отделението за детергенти (веднъж месечно) и пуснете машината на режим на изплакване.

Лак за коса срещу петна

Ако лакът съдържа алкохол, то да – този трик ще ви помогне да се отървете от мастилените петна. Малко производители обаче произвеждат подобни спрейове. Много по-лесно е да натриете изцапаното място с гъба и малко алкохол.

Солен разтвор запазва цвета на дрехите

Ако тънката не е добре оцветена, никой метод няма да я предпази от избледняване.

Кола като препарат за почистване на тоалетни

Отново грешно схващане. Много петна са устойчиви на колата. Същото важи и за бактериите. Второ, напитката струва горе-долу колкото нормален препарат за почистване на тоалетната, който, освен всичко останало, можете да използвате поне няколко пъти.

обектибг