България

Времето днес: Облачно, слаб дъжд на места

  08.01.2018 13:36             
Времето днес: Облачно, слаб дъжд на места

През това денонощие над страната ще преобладава облачно време и на отделни места ще превали слаб дъжд. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минимални температури между 0 и 5 градуса, по морския бряг 6-7, максимални между 5 и 10, в крайните югозападни райони до 12-13 градуса.


Над Черноморието ще бъде предимно облачно и главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8 градуса. Температурата на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето - 3-4 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, без валеж. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите върхове - запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.



В средата на седмицата ще преобладава облачно време. В сряда слаб дъжд ще превали само на отделни места, а в четвъртък валежи ще има на повече места. Вятърът ще е от изток-югоизток, слаб, в източните райони до умерен.