България

В една от къщите на Горския откриха...

  06.01.2018 18:31             
В една от къщите на Горския откриха...

В родното село на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов – балчишкото Змеево, полицията се натъкна на професионална нарколаборатория. След обявяване на общонационалното му издирване, полиция блокира Змеево и започна претърсване на къщите. В една от тях, домакините отказали достъп на униформените. След няколко часа обаче полицаите се върнали със заповед за обиск. В къщата живеят съпрузите Николай Александров и Детелина Николова, както и синът им Мариян, на 22 години.

Според местните в Змеево, става въпрос за отглеждане на огромно количество канабис в саксии. В наркобизнеса помагали още трима души. Лабораторията била оборудвана професионално. Имала си осветление, отопление, климатизация, пише „Монитор”.

Хората в Змеево останаха потресени от факта, че под носа им се произвежда наркотик. Никой от тях не е предполагал, че това кротко семейство се занимава с подобен бизнес, и то не от вчера. Съседи дори предполагат, че някой ги е подвел да се занимават с престъпна дейност. Семейството поработило за малко в Англия, но се върнало разочаровано в родното си село. Всички арестувани за производството на канабис в Змеево вече са освободени. Росен Ангелов е живял в Змеево до 15-годишна възраст, обясни кметът Илийчо Илиев. Учил е до осми клас в село Дропла, след което е напуснал Добруджа и е заминал за София.

Местните твърдят, че Росен никога повече не си е идвал в Змеево. Убиецът има брат Димитър и сестра Недялка. Родителите им са починали отдавна и оттогава семейната къща в Змеево е изоставена. В момента в селото живеят двама братовчеди на издирвания Росен, но и те твърдят, че от 40 години не са го виждали. В Змеево живеят около 300 души. Напрежение сред хората няма, твърди кметът. Всички са убедени, че Росен няма да потърси убежище в родното си място. Оказа се, че един от свидетелите по скандала "суджукгейт" - Тихомир Атанасов, е племенник на шесторния убиец – син е на сестра му.

Блиц