България

Два лесни начина да спестим над 1300 лв. за една година

  05.01.2018 13:27             
Два лесни начина да спестим над 1300 лв. за една година

Може би сте чували за 52-седмичното предизвикателство за спестяване на пари. Целта му е от януари до декември да съберете 1 378 лв., заделяйки всяка седмица определена сума пари. 

В касичка започнете да слагате сумата, която отговаря на поредния номер на всяка седмица. Тоест 1 лев за първата седмица на януари, 2 лева за втората, 3 за третата и т. н. докато стигнете 52 лева за последната седмица на декември. 

Според някои обаче този подход е добър, но само до средата на годината. След това заделените суми започват да растат все повече и повече, а през декември ще трябва да отделите почти 200 лв. за вашето прасенце, което е трудно с оглед на множеството празници и подаръци, които купуваме в последния месец на годината. 

Английският сайт "Apartment Therapy" предлага нов начин за заделяне на пари всяка седмица. Според него е по-удобно да събираме пари за всеки ден от седмицата - 1 лев за понеделник, 2 за вторник и така до 7 в неделя. И така всяка седмица. Изчисленията сочат, че в края на годината ще спестите 1,456 лева. 

Със сигурност събирането на пари не е лесно изпълнима задача в днешни дни, но дори да не спестявате до края на годината, винаги може да ги похарчите преждевременно за нещо, което ви носи удоволствие.

offnews