Лайфстайл

12 знака, които показват, че сме демисексуални

  04.01.2018 15:46             
12 знака, които показват, че сме демисексуални

Ще попитате какво означава да си демисексуален?
С една дума, това е нещо средно между това да си сексуален и асексуален.
Експертите описват демисексуалността като съзнателен избор на човек първо да създаде силна емоционална връзка с някой друг, а след това да си позволи да бъде сексуално привлечен от него.
Ето 12 знака, които ще ви кажат дали и вие не спадате в тази категория.

1. Никога не сте имали връзка без преди това тези отношения да са били приятелски
Ако за вас е много по-важно да бъдете първо приятел с някого, когото харесвате, и чак след това да създавате интимна връзка, то със сигурност сте опитали от демисексуалността.

2. Идеята за секс невинаги ви възбужда
Демисексуалните хора намират плътската размяна на ласки за физическа проява на по-възвишени чувства. За тях е по-важно любовта да се случва извън леглото, отколкото в него.

3. Намирате за по-съблазнително спането с някого, отколкото правенето на любов с него
Харесва ви повече да се гушкате с любимия и да спите сладко-сладко, отколкото да се уморявате, правейки секс. За вас това е доста по-интимна проява на вашата любов.

4. Ненавиждате секса за една нощ
Идеята да обмените ДНК с някого само за една нощ за вас граничи с погнуса. Вие смятате, че няколко часа търкаляне в леглото са крайно недостатъчни, за да създадете емоционална връзка с друг човек.

5. Любовта ви мотивира, а не похотта
Ако повечето от нас са привлечени първоначално от хора, които им доставят естетическа наслада на сетивата, то при демисексуалните това не е задължително условие. За тях е по-важно дали душата им ще срещне сродната си половинка в човека, с когото имат връзка.

6. Трудно разбирате разказите на приятелите си за секс
Не може да се асоциирате с историите за секс, които споделят приятелите ви. За вас е непростимо някой да обсъжда сексуалния си живот на всеослушание.

7. Може да живеете без редовен секс
Има много модерни двойки, които не могат да си представят живота си без секс. Но за демисексуалните хора това изобщо не е някакъв проблем.

8. Възбуждате се от характера, а не от външния вид на партньора си
Най-атрактивното нещо за демисексуалните хора са интелектът и характерът на обекта им на желание.

9. Не се страхувате от обвързване
Ако за доста хора отдадеността им само към един интимен партньор може да е трудно, то за демисексуалните хора това е една от задължителните характеристики.

10. Предпочитате разговорите пред секса
Обожавате да прекарвате безсънни нощи в разговори с този, когото харесвате, отколкото да се отдавате на плътски интимности. За демисексуалните хора комуникацията е много важна, защото тя е основата, върху която градят емоционалната си връзка.

11. Не си падате по флирта
Демисексуалните хора не влизат в едни отношения, използвайки флиртаджийски похвати. Те предпочитат постепенно да градят отношения, отколкото да свалят наред. Ако не си падате по свалките в нощните барове, то тогава се причислете спокойно към демисексуалното общество.

12. Не харесвате особено порнофилми
Ако лентите за пораснали не ви блазнят, запишете и този актив в подкрепа на своята демисексуалност. Трудно може да си представите, че ще се възбудите, гледайки други хора, които правят секс пред няколко камери.

mila.bg