Лайфстайл

Къде се намира мистериозната А-точка

  04.01.2018 15:37             
Къде се намира мистериозната А-точка

Мъжете са наясно дотолкова с женския оргазъм, че знаят, че съществува клитор, който от време на време успяват да уцелят. Чували са и за мистичната Г-точка, която понякога се случва да нацелят с пениса ни. Но със сигурност не са наясно къде точно да дирят мистериозната А-точка.

Тя е малко като чудовището от Лох Нес. Мнозина спекулират, че са го виждали, но малцина могат да го докажат. Така и с А-точката. Някои експерти по сексуалните дела се кълнят, че именно тя провокира по-дълготрайните оргазми. Други не са толкова убедени в това твърдение, макар че са съгласни, че различните зони на вагината имат различна сензитивност.

А-точката е известна още като Епицентъра и се описва като женския еквивалент на мъжката простата, както клиторът е еквивалентът на члена. Директната стимулация на тази точка може да доведе до брутални оргазмични контракции. За разлика от клитора тя не е застрашена от посторгазмична дискомфортна чувствителност.
Жените, които са стигнали до кулминацията благодарение на стимулацията на А-точката, споделят, че оргазмът им е бил в пъти по-наситен и е продължил с 20 секунди повече от другите видове свършване.

Как да я намерим
Тя се намира дълбоко вътре във вагината – между шийката на матката и пикочния мехур. Ако партньорът ви е достатъчно надарен, за да може да проникне по-дълбочинно, то тогава със сигурност докосването на А-точката ще овлажни по-бързо вагината.

Най-подходящите пози за достигането на тази зона на удоволствието са мисионерската и кучешката, или тъй наречената „задна прашка“. Ако се спрете на мисионерскат, най-добре сложете под кръста и дупето си възглавница, за да може пенисът да има по-добър ъгъл към шийката на матката.

Тъй като тя се намира дълбоко във вагината, не е изключено в началото усещането за партньора ви да не е особено приятно. Или поне за главата на пениса му, която трябва да влезе в ролята на сондьор.

Може да се опитате да я достигнете и с показалеца. Тя се намира на няколко сантиметра от Г-точката, която е на горната част на входа на влагалището.

mila.bg