Крими

Наглец си спретна гонка с полицията

  19.12.2017 11:30             
Наглец си спретна гонка с полицията

Автопатрул преследва шофьор, който отказал да спре возилото си на подаден от органите на реда сигнал. По данни на областната дирекция на МВР във Видин на 18 декември в 2.50 часа в село Макреш дежурните служители от автопатрула подали звуков и светлинен сигнал, с цел извършване на проверка, на преминаващ лек автомобил „ВАЗ” с монтанска регистрация. Водачът обаче не спрял, а ускорил скоростта и на остър завой колата излязла от пътя, като се отклонила в канавката.

На шофьоркото място униформените установили 56-годишният С.В. от село Костичовци, който бил с охлузни рани по лицето. На местопроизшествието пристигнали и пътни полицаи. Последвалата справка констатирала, че колата не е регистрирана по надлежния ред, а водачът е с отнета шофьорска книжка.

Съставени му били четири акта по закона за движение по пътищата и един акт по кодекса за застраховането. В багажника на автомобила са открити  рибарски мрежи и риба. Те били иззети по надлежния ред от извиканите на място инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури-Видин.

56-годишният мъж е транспортиран в ЦСМП и след преглед е настанен за лечение във видниската болница с охлузвания по носа, без опасност за живота. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство. снимката е илюстративна