Спорт

Ветераните на Бдин -„Универсал-Ж“ са №1 в Дреновец, домакините раздадоха куп награди /Снимки/

  18.12.2017 14:09             
Ветераните на Бдин -„Универсал-Ж“ са №1 в Дреновец, домакините раздадоха куп награди /Снимки/

Ветераните на Бдин Видин-„Универсал-Ж“ спечелиха първия коледен турнир по мини футбол в Дреновец, организиран от местния деятел Васил Иванов за купата на спонсора „Када ресурс“ с управител Светлозар Петров. Надпреварата между 6-те записали се отбора премина при перфектна организация, благодарение на кмета на община Ружинци Александър Александров. Управничката на Дреновец Надя Иванова, която е и президент на местния футболен клуб, както и ОС на БФС с председател Иво Марков, също дадоха своя дан за провеждането на турнира.

Видинчани оглавиха класирането в група „А“ след като победиха домакините с 3:2 /Ив. Иванов, Ал. Соколов, К. Цветков; П. Дончев, М. Петков/ и Ботев /Кр/ с 6:2. Криводолчани, за които като вратар се изяви Теодор Спасов, са втори след успех със 7:2 срещу Дреновец.

Първенец в група „Б“ стана Радецки /Козлодуй/, сразил Балкан с 8:0 и Дунав с 6:3. Двубоят между формациите от Дунавци и Белоградчик приключи 0:3. Така за полуфиналите се класира Балкан. Съгласно регламента футболистите от Белоградчик излязоха срещу Бдин Видин-„Универсал-Ж“, спонсориран от Жоро Василев. Ветераните от крайдунавския град спечелиха с 5:2. Другият полуфинал беше най-оспорваният мач в надпреварата. Ботев /Кр/ поведе с 1:0, но Радецки, за който ритаха Владислав Цеков-Каската, Деси Атанасов, Вени Палански, Павлин Димитров-Пинко и др., направи пълен обрат за крайното 1:2. Малшансът продължи да преследва криводолчани и в битката за 3-то място с Балкан. Редовното време изтече при 4:4, но при дузпите футболистите от Белоградчик демонстрираха по-точен мерник за крайното 8:6.

Във финала Бдин Видин-„Универсал-Ж“ пречупи Радецки с 4:2.

Стриктно за реда по време на турнирните битки следяха реферите Николай Недков, Методи Станков и делегатът Иван Василев.

Заради непрекъснатия дъжд организаторите направиха закриването в залата на стадиона, където управникът на общината Александър Александров награди призьорите. Бяха раздадени и множество индивидуални отличия. Кметът връчи специален приз под формата на картина на един от най-известните спортисти в областта за всички времена – световният шампион по самбо Бисер Николов, триумфирал в италианския град Милано през 1987 г., а сега подвизавал се на терена с екипа на видинските ветерани.

При съотборниците му Ивайло Иванов и Калоян Цветков-Къро отидоха наградите за защитник и за най-добър футболист в турнира.

Голмайстор с 8 попадения стана Борис Петков от Ботев /Кр/.

Ивайло Върганов-Скакалеца пък грабна приза за вратар. Роденият на 20 юли 2002 г. Чавдар Александров от Дреновец получи отличието за най-млад футболист.

Организаторите отличиха двама треньори – наставникът на шампионите Йордан Петков-Даната и Румен Славков от Криводол.