Събития

Регламентират с наредба разкопаването на улици и тротоари във Враца

  16.12.2017 07:57             
Регламентират с наредба разкопаването на улици и тротоари във Враца

На предстоящото заседание на общинския съвет във Враца на 19 декември ще се дебатира по проект на Наредба за изграждане и възстановяване на елементите на техническата инфраструктура. Основната цел е, значително намаляване броя на невъзстановените улици, тротоари, зелени площи и др., за чиято поддръжка и добрата експлоатационна пригодност Община Враца е отговорна. Чрез тази наредба ще се регламентират редът и условията при изграждане и подмяна на елементи на техническата инфраструктура в тротоари, улици, площади и елементи на зелената система, включително и при аварийни ремонти.
При нанасяне на повреди по проводите на техническата инфраструктура, собственост на Общината или на трети лица, при извършване на прокопавания за водоснабдителни, канализационни, енергоснабдителни, газоснабдителни, топлоснабдителни и далекосъобщителни мрежи и техните отклонения, извършващият прокопаването незабавно (с предимство) отстранява тези повреди за своя сметка, преди възстановяване на настилките, с оглед обезпечаване на непрекъснатост на водоподаването, електроподаването, газоподаването, ползването на канали и др.
"Очакваният резултат от приемането на Наредба за изграждане и възстановяване на елементите на техническата инфраструктурана територията на община Враца, е да се преустанови стихийното и безразборно разкопаване на улици и тротоари, което предизвиква основателно недоволство от страна на гражданите и ще създаде условия за консолидиране инвестиционните намерения на експлоатационните дружества за отговорно ползване и опазване на техническата инфраструктура", коментираха запознати.