Konkurent
ТДМ

Здраве

Наистина ли е лош симптом, когато на бременната ѝ се гади

2018-01-12 06:00 878 0

Наистина ли е лош симптом, когато на бременната ѝ се гади

На доста голям процент от бременните жени им се гади и повдига особено в сутрешните часове. Специалисти от университета Рединг са провели изследване, за да изяснят същността и последствията от този проблем.

Те са установили, че гаденето по време на бременност е предизвикан от хормона ендокинин. Този причинител на неприятните усещания обаче е важен за нормалното протичане на бременността.

В научния си труд специалистите се позовават и на предишно изследване, в което са участвали 800 бременни жени. То е установили, че жените, които са имали помятане, а при следваща бременност са усещали гадене и дори са повръщали, вероятността от успешно раждане е нараствала значително. 

Специалистите смятат, че това се дължи именно на хормона ендокинин. Той е способен да поддържа притока на кръв през плацентата, благодарение на което детето получава кислород и хранителни вещества. 
 
Ето защо те обясняват, че бъдещите майки нямат никакво основание за тревога, ако им се гади по време на бременността. Това означава, че плодът в утробата се развива абсолютно правилно.  
 
Учените освен това предупреждават да не се приемат медикаменти, които блокират действието на ендокинина през тези дни когато на бременната ѝ се гади. За да се избави от този неприятен симптом, тя трябва повече да си почива, да пие много течности, по-често да се храни с продукти, богати на въглехидрати, но не в големи количества.

Zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
5 начина да стегнете кожата си след рязко сваляне на килограми
2018-01-24 06:00
318 0
Има няколко ефективни начина да стегнете кожата и да се възстанови бившата й еластичност след отслабване. 1. Упражнения Според експерти, най-сигурният, надежден и ефективен начин…

Ценни съвети от народната медицина какво да правите, ако страдате от киселини
2018-01-23 06:00
368 0
Ако след вкусна вечеря в хранопроводa ви имате усещане за парене – това може да са киселини. Не се втурвайте да ги "гасите" със сода…

Тези 3 изпитани народни рецепти ще ви избавят от потта и неприятната миризма!
2018-01-22 06:00
597 0
Дори и да имате перфектния грим, прическа или маникюр, следите от пот под подмишниците ви могат да развалят всичко. Това е срам и ужас! Но има народни…

Ако не мием редовно зъбите си, може да ни сполети най-страшното
2018-01-21 06:00
543 0
Учени установиха, че устната хигиена е от първостепенно значение, не само за здравето на зъбите ни, но и това на целия ни организъм. Изследванията сочат,…

актуален брой на вестник Конкурент