Konkurent
ТДМ

Здраве

Наистина ли е лош симптом, когато на бременната ѝ се гади

2018-01-12 06:00 1000 0

Наистина ли е лош симптом, когато на бременната ѝ се гади

На доста голям процент от бременните жени им се гади и повдига особено в сутрешните часове. Специалисти от университета Рединг са провели изследване, за да изяснят същността и последствията от този проблем.

Те са установили, че гаденето по време на бременност е предизвикан от хормона ендокинин. Този причинител на неприятните усещания обаче е важен за нормалното протичане на бременността.

В научния си труд специалистите се позовават и на предишно изследване, в което са участвали 800 бременни жени. То е установили, че жените, които са имали помятане, а при следваща бременност са усещали гадене и дори са повръщали, вероятността от успешно раждане е нараствала значително. 

Специалистите смятат, че това се дължи именно на хормона ендокинин. Той е способен да поддържа притока на кръв през плацентата, благодарение на което детето получава кислород и хранителни вещества. 
 
Ето защо те обясняват, че бъдещите майки нямат никакво основание за тревога, ако им се гади по време на бременността. Това означава, че плодът в утробата се развива абсолютно правилно.  
 
Учените освен това предупреждават да не се приемат медикаменти, които блокират действието на ендокинина през тези дни когато на бременната ѝ се гади. За да се избави от този неприятен симптом, тя трябва повече да си почива, да пие много течности, по-често да се храни с продукти, богати на въглехидрати, но не в големи количества.

Zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Добавете тези 3 съставки в сутрешното си кафе и тялото ще Ви се отблагодари още след 1 седмица
2018-03-22 06:00
236 0
Много от ползите от кафето са известни, а в Университета в Пенсилвания са намерили начин да направят кафето по-здравословно и по-благоприятно за тялото, пише zajenata.bg.…

Няма да повярвате какво се случва с тялото ви, когато ходите редовно на сауна!
2018-03-21 06:00
351 0
Експерти от Великобритания и Финландия проведоха обширни проучвания за ефекта от редовните посещения на сауната върху човешкото тяло. В продължение на няколко години група учени изследвали…

5 кратки, но зловещи истории за епилация в зоната на бикините
2018-03-20 06:00
687 0
Красотата изисква жертва, както се казва. Кои са жертвите и какво им се случва? Тези пет анонимни жените разказват пред Vuzzfeed.com какво са преживели. "Съгласих се…

Може да преборите гъбичната инфекция много лесно с тези 20 натурални продукта
2018-03-19 06:00
550 0
Въпреки лечението, назначено от лекар, много жени и мъже с отслабена имунна система не могат да се справят с кандидозата (или млечницата), която представлява гъбична…

актуален брой на вестник Конкурент