Събития

Обрат! Върнаха кола, вдигната от паяк във Враца СНИМКИ

  12.12.2017 14:54             
Обрат! Върнаха кола, вдигната от паяк във Враца СНИМКИ

Кола на врачанин, вдигната от репатриращия автомобил, беше върната на собственика, като той се размина и с глоба, научи „Конкурент“.

За първия подобен случай потвърди управителят на Общинско предприятие „Паркинги и гаражи“ Венчо Кръстев. Преди да бъде възстановена правдата обаче, е бил викан арбитър – екип от КАТ, който е обяснил, че макар случаят да е дискусионен, правото е на страната на шофьора.

Всичко започна безобидно за служителите на ОП „Паркинги и гаражи“, които малко преди 10 часа тази сутрин с паяк вдигнаха „Фолксваген“, паркиран вдясно по посока на движението по ул. „Ген. Леонов“.

Собственикът Бенчо Бенчев /на снимката/ гневно обяснил, че не е нарушил забраната за паркиране, тъй като е спрял на метър-два преди знака. След серия от скандал и вербални закани към служителите, той успял да убеди и униформените служители, че е в правото си.

„Да, има такъв случай. Колата му е върната, без да му бъде налагана санкция. Спорен е случая, но щом полицията казва, че той е прав, ние смче длъжни да изпълним предписанията на органите на МВР“, каза Венчо Кръстев. Управителят на общинското предприятие допълни, че не отговарят на истината твърденията на Бенчев, че служителите са му се извинили за допуснатата грешка.

Докато траеше репортерската ни проверка по случая Бенчев опита чрез закани да принуди екипа на „Конкурент“ да свали снимката, от която е видно, че паякът вдига колата му. Както се вижда, дори когато е прав човек, той не бива да си го изкарва на журналистите, защото те отразяват събитията такива, каквито са.