Спорт

Бадминтонистите от Оряхово прибраха 38 медала в Козлодуй

  12.12.2017 11:25             
Бадминтонистите от Оряхово прибраха 38 медала в Козлодуй

Бадминтонистите от Оряхово 80 изпращат годината с 38 медала от коледния турнир за наградите на АЕЦ „Козлодуй“. Възпитаниците на Койчо Станев завоюваха 11 златни отличия, придружени с купи, 12 сребърни и 15 бронзови. Надпреварата беше организирана от клуб Св. Архангел Михаил, АЕЦ „Козлодуй“ и общинската управа в крайдунавския град, като лично кметът Маринела Николова награди призьорите. Освен купите и медалите, те си разпределиха маркови ракети и термобеци за тях, тениски и лакомства. Състезанието беше за 4 възрастови групи – 7 г., 9 г., 13 г. и 15 г., като участниците в последните 2 се съревноваваха в 3 дисциплини - индивидуално, на двойки и смесени двойки. В турнира се пуснаха бадминтонисти от Козлодуй, Оряхово, Стара Загора, Велико Търново и Горна Оряховица.

При състезателите до 15 г. Георги Калиничов от Оряхово 80 е първи индивидуално, на двойки момчета със съотборника си Елиан Елвис и при смесените двойки с Теодора Русева от Козлодуй. Елвис прибави на сметката си още сребро и бронз. Зара Зиновиева се отчете с второ и две трети места, а Десислава Тончева спечели сребърен и бронзов медал.

Някои от възпитаниците на Койчо Станев участваха в две възрасти – 13 г. и 15 г. Илия Богданов общо е с 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзово отличие. Мирела Николаева има 3 златни и 2 бронзови медала. Искрен Петров е със злато, 3 сребра и бронз, Пепи Санков спечели сребро и 3 бронзови отличия, Димитър Дилков заслужи сребърен и 2 бронзови медала, а Преслав Георгиев и Елеонора Дубровска се отчетоха с по едно трето място.

При 9-годишните вицешампиони са Невена Младенова и Светлозар Василев.

„Благодаря на състезателите за прекрасното представяне и отличното приключване на 2017 г., както и на родителите, които ни помогнаха с транспорт до Козлодуй. Успехите ни през изтичащата година не са никак малко и са плод на огромни усилия“, коментира треньорът на оряховските бадминтонисти Койчо Станев.