България

(СНИМКИ) Вижте арестуваните наркобосове при спецоперация

  12.12.2017 10:12             
(СНИМКИ) Вижте арестуваните наркобосове при спецоперация

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение за ръководене на разбитата престъпна група във Велико Търново на двама главорези. БЛИЦ научи и техните имена.

Това са Мирослав Черния и Мартин Бенката.

Информацията ни бе потвърдена от източници на високо ниво в специалните служби за сигурност. Преди няколко дни служители на ГДБОП арестуваха 15 мъже при две операции във Велико Търново и Перник.

Вчера стана ясно, че на 12 от тях са повдигнати обвинения, а спецсъдът е постановил "Задържане под стража" на 11 от тях. Оказа се, че според прокуратурата най-новите играчи в бизнеса с продажба на дрога са Мирослав Черния и Мартин Бенката.

Двамата са започнали от най-ниското стъпало в престъпната йерархия - като наркодилъри. След това са завладели цели райони в старата столица и са започнали да рекетират и други наркопласьори да им отчитат по няколкостотин лева на месец.

Черния и Бенката са оплели в наркомрежата над 20 дилъра, повечето от които били примамени от перспективата за бързи и лесни пари. Бизнесът с дрога е най-мръсният, защото зарибява хиляди български деца и ги повлича към смъртта, разбивайки техните лични и семейни съдби. "Ще бъдем безкомпромисни и ще провеждаме ежемесечни операции срещу организираните престъпни групи за дистрибуция на наркотици.

Това престъпление е с висока обществена опасност и няма да пожалим сили да му противодействаме", заяви пред БЛИЦ ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев.

Висшият магистрат уточни, че по време на специализираните операции участва ГДБОП, жандармерията и Бюрото за защита на свидетели към Главния прокурор.

БЛИЦ