Събития

Видинчанка втора в конкурса „С очите си видях бедата“

  11.12.2017 16:23             
Видинчанка втора в конкурса „С очите си видях бедата“

Творбите на 32 деца от Видин участваха в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Международният конкурс за детска рисунка тази година бе посветен на Международния ден на доброволеца, отбелязван на 5 декември. За поредна година в Националния дворец на децата в столицата, бе проведена церемония по награждаването на победителите, която събра малчугани и родители от цялата страна. Подчертан бе огромният интерес на младите таланти към конкурса.  

В категория „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство” във възрастова група 7 – 10 години на второ място в националния етап на международната проява е класирана Йоанна Радулова от школа „Дъга” към видинското Народно читалище „Цвят 1870”. Момичето и родителите й присъстваха на награждаването. Тържествената церемония бе съпътствана от празничен концерт на  възпитаници от художествените групи на Националния дворец на децата.

Гости на тържеството бяха зам.-министрите на вътрешните работи и  образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, главен комисар Николай Николов - директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, старши комисар Асен Игнатов - зам. директор на ГДПБЗН, старши комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР, служители на ГДПБЗН и СДПБЗН, педагози, директори на училища, участници и родители.