Спорт

Сашо Ангелов: Пиша 5-ица на Ботев за есенния полусезон

  10.12.2017 12:23             
Сашо Ангелов: Пиша 5-ица на Ботев за есенния полусезон

Г-н Ангелов, каква е оценката ви за изтеклия полусезон?

По принцип винаги съм критичен към футболистите и това, което правят на терена. Това е с цел, за да могат да ми докажат, че могат повече. Винаги съм правил така, но сега казвам, че оценката ми за отбора по шестобалната система е 5.

Какво липсваше на тима през есента, за да е отличник?

Много работи липсваха. Давам само един пример, че за 30 секунди в двата мача с Локомотив /София/ загубихме 4 т., при положение, че всичко е борба за точки. Изграждаме отбор все пак и затова не давам максималната оценка. В много мачове личеше лъкатушене, но като цяло в представянето на отбора имаше постоянство. 

Бихте ли отличили някого, който е бил най-постоянен в изявите си?

19 човека сме. Не отличавам никого. Отбор сме, в който има отборен дух и екипна работа.

В петък приключихте тренировките за тази година. Кога ще бъдат възобновени?

На 10 януари.

Ясна ли е вече програматаза подготовката?

Уточняваме я, но почти ми е ясна.

Предвиждате ли лагер?

Зависи какво ще е времето във Враца, но по-вероятно е да има лагер. 

Какви футболисти ще търсите по време на паузата, които са необходими в състава на Ботев?

От 1 г. съм тук. Дойдох при заварено положение. Смених 5-6 човека. През лятната пауза подмених още толкова. Сега вече не е нормално да правя толкова големи промени. Имаме някакъв основен гръбнак, върху който ще се крепим. На точно определени постове са ми нужни трима човека.

Коя е ахилесовата пета на отбора?

Всеки казва, че трудно вкарваме. Наистина създаваме доста положения през този сезон, но трудно ги реализираме. Аз не мога да направя голмайстора – той се ражда такъв. Един от проблемите в отбора е това. Другото нещо е, че има момчета които трудно носят товара „първо място” и им тежи борбата да задържим тази позиция. Това също може да се определи като ахилесова пета, но мисля, че чрез мачове като последния с Локомотив /София/ и някои други тежки и мъжки сблъсъци, въпросните футболисти започнаха да влизат в час.

По време на сезона отправяхте апели към публиката да не критикува футболистите и да ги подкрепя в трудните моменти, макар и отборът да не играе добре. Имате ли претенции към агитката и към привържениците като цяло?

За да го кажа това нещо са ме подразнили вулгарните изказвания. Има и малки деца на стадиона и не е приятно те да чуват тези работи. Когато футболистите и феновете са едно цяло, нещата се случват. Всички момчета са тук, за да защитават емблемата в лявата част на екипите им. Върху нея се гради всичко от години. Събрали сме се, за да преследваме целта. Когато някой има нещо лично към друг, не е нормално да го говори на стадиона. Феновете трябва да са с нас, а ние ще направим това, което трябва, за да постигнем целта.

А тя е първото място, нали?

Не искам да говоря по този въпрос, защото ще се разводни. Доказал съм през годините, че винаги се боря за първото място, колкото и клиширано да звучи. Статистиката показва за какво става въпрос.

Искате ли да пожелаете нещо на футболистите преди коледните и новогодишни празници?

Важното за един футболист е да е здрав. Дай Боже всички да са здрави, защото имат програма за изпълнение. Пожелавам на тези, които през тази година са нямали късмет, той да им се усмихне догодина.