Konkurent
ТДМ

Здраве

Този домашен крем ще ви отърве от бръчките за нула време

2018-02-09 06:00 1290 0

Този домашен крем ще ви отърве от бръчките за нула време

Повечето жени не обръщат достатъчно внимание на симптомите на стареене с появата на отпусната кожа, когато тя започва да губи своята твърдост и еластичност. Продължителното излагане на свободни радикали, намаляването на производството на колаген и еластин и неправилното хранене пряко засягат нашия външен вид и причиняват бръчки, петна и други неприятни белези.
Има множество различни методи за предотвратяване или лечение на тези, но може да бъде трудно да ги включите в ежедневните навици за поддържане на красотата. За щастие съществуват евтини, естествени алтернативи, които може да си приготвите и в домашни условия. 

Набавете си:
1 чаша глина (150 г), 1 пакетче черен чай, 4 супени лъжици зехтин, 4 супени лъжици кафена утайка (40 г) и 10 капки екстракт от лешник.

Загрейте малко количество вода и когато започне да ври, добавете пакетчето черен чай. Оставете да почине няколко минути и след това изсипете в стъклен буркан. След това добавете глината постепенно и разбърквайте с дървена лъжичка, за да се уверите, че тя се е разтворила напълно. Продължавайте да бъркате, като в същото време добавете зехтина и капки екстракт от лешник. Уверете се, че всичко е добре смесено и че текстурата е кремообразна. Ако смятате, че пастата се втвърдява просто добавете малко повече чай или зехтин.

Оставете сместа да стои на хладно място, далеч от източници на директна топлина. Не забравяйте да не допирате глината с метални прибори, в противен случай тя ще загуби свойствата си.

Тъй като текстурата е гладка, кремът е лесен за нанасяне. Това означава, че може да използвате този продукт върху всяко място на тялото си, където забелязвате отпусната кожа. Преди това се уверете, че сте почистили добре мястото, даже ексфолирайте. Така хранителните вещества ще се абсорбират по-лесно. Вземете количеството крем, от което се нуждаете, и го втривайте в кожата с гладко, кръгообразно движение. Използвайте върховете на пръстите си, за да нанесете крема внимателно в коремната област, краката или всяка друга област с отпусната кожа. Може също така да приложите малко върху врата и деколтето. Не забравяйте да оставите тънък слой крем върху кожата в продължение на 20 до 30 минути, докато кожата го попие. След това изплакнете с топла вода и мека гъба, за да се уверите, че целият крем се е измил от кожата ви.

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Пет продукта за здраво сърце, които досега бяха отричани
2018-10-19 04:00
118 0
Бадеми, сьомга, тъмен шоколад, червено вино - добре известно е, че всички тези продукти са полезни за сърцето. Последните два, разбира се, в умерени количества. …

Нова медицинска техника може да каже кога се страхувате
2018-10-18 10:20
318 0
Столовете на всеки високотехнологичен стоматологичен център ще регистрират нивата на стрес на пациентите и ще се опитат да стандартизират стоматологията. Представете си, че столът…

5 развенчани мита за здравето и фитнеса
2018-10-18 04:00
233 0
В популярната култура и фитнес индустрията битуват много митове и доста хора попадат в капана, вярвайки сляпо в тях, пише Visualistan. Ако някой ви каже,…

Пет мита за здравето, които е време да забравим
2018-10-17 04:00
366 0
Всяка седмица учени излизат с нова информация за това какво е вредно и какво е полезно за здравето ни. Често резултатите от едно изследване противоречат на предишното.…

актуален брой на вестник Конкурент