Спорт

Катя Василева, Перуци и Мими Христова са сред отличниците на СА-МВР за 2017 г.

  07.12.2017 17:44             
Катя Василева, Перуци и Мими Христова са сред отличниците на СА-МВР за 2017 г.

Спортната асоциация на МВР раздаде годишните си награди на официална церемония в София.

„СА на МВР е с 27-годишна успешна история. Изминаващата 2017 г. бе доста успешна за спортистите ни на национално и международно ниво. Горди сме от организацията на две европейски полицейски първенства - по волейбол във Варна  и Първата полицейска купа по плажен футбол в курорта Златни пясъци. Благодаря на ръководствата на МВР и на Министeрството на младежта и спорта, които ни подкрепят“ заяви на откриването Чавдар Атанасов - директор  на ЦБПС и главен секретар на СА – МВР. Врачанинът е и бивш президент на ПОФК Ботев.

Катя Василева отчете ОДМВР Враца на церемонията. Републиканската шампионка по стрелба получи първата награда в категорията „Индивидуални спортове“ – жени.

Легендарният пожарникар от Монтана – Петко Петков-Перуци и съотборниците му от националния отбор на МВР бяха отличени за триумфа в Първата европейска купа по плажен футбол за полицаи.

Врачанката Мими Христова, която се състезава от няколко години в клуба по борба Левски взе приз за принос към националния спорт. В тази категория тя е в компанията на Ивет Лалова, Мария Гроздева, Тервел Пулев, Антоанета Бонева, Елица Янкова, Тайбе Юсеин и Петя Неделчева.

Един от основателите на каратето в Монтана - Тони Петрове е сред отличените треньори със съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР. Той е треньор на националния отбор по джудо, спечелил един златен и един бронзов медал на световните полицейски игри в Абу Даби.