Спорт

ДФК Видин се пуска в силен турнир с нови екипи, за които съдейства Филата

  07.12.2017 14:30             
ДФК Видин се пуска в силен турнир с нови екипи, за които съдейства Филата

ДФК Видин ще участва с 3 формации в коледния турнир за купа „Болярчета“ във Велико Търново. Петото юбилейно издание на надпреварата ще се проведе в периода 14-17 декември. Очертава се надпреварата да е изключително оспорвана, тъй като организаторите събират равностойни и силни отбори в 4 възрасти - родени през 2007, 2008, 2009 и 2010 г.

ДФК Видин ще се включи със своя селекция при най-малките, където са общо 12 тима. Те ще бъдат разделени в 2 групи. Останалите команди са: Болярчета, Делфините /Вн/, Берое, Локомотив /Пд/, Шампион /Стара Загора/, Аристон /Рс/, Делфините-2, Шампион-2, Орлета /Пазарджик/, Добруджа и Дунав /Рс/. При родените през 2009 г. ще се съревновават 10 формации – ДФК Видин, Болярчета, Делфините, два тима на Звездичка, Сердика /Сф/, русенските Локомотив и Аристон, Берое и Несебър. При набор 2008 за отличията ще спорят 6 отбора, а при най-големите – 8. Там ДФК Видин ще се конкурира с Болярчета, Локомотив /ГО/, Добруджа, Сердика, Арена запад /Казанлък/, Инекс /Кърджали/ и Локомотив /Рс/.

Участието на видинчани в турнира ще е второ поредно за тях. Отборите по „Футбол 7“ и „Футбол 9“ ще играят за първи път с новите екипи, носещи бранда „Super Имоти“.

„Специални благодарности на Стефан Филаретов-Филата, с чието съдействие те са осигурени. Всяка помощ е за общото добро. Благодарим на всички спонсори и родителите“, каза шефът на ДФК Видин Петър Митев.

С екип със същия бранд се състезава отскоро и областният първенец на Видинско при мъжете Партизани, чийто наставник и спонсор е Филаретов. Синът му Константин играе за ДФК Видин под ръководството на Красимир Горанов. Футболистът на тима от Макреш Георги Илиев пък работи като треньор в детския клуб, което също е предпоставка за сътрудничество между двете организации.